Telefoon
+31 6 43055165
Openingstijden
08.30 - 17.30

APK

APK keuring

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt er gekeken of een personenwagen of bedrijfswagen aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet.

De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat je de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

Waar wordt op gecontroleerd tijdens een APK keuring?

Bij de APK wordt een auto beoordeeld op de volgende onderdelen:

  • De verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • Het milieu (uitstoot van uitlaatgassen)
  • De registratie (de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof)

Wanneer laat ik mijn auto APK keuren?

Een nieuwe auto die op benzine rijdt, moet na vier jaar voor het eerst op voor de APK. Bij een dieselauto is dat drie jaar. Diesels moeten vervolgens ieder jaar worden gekeurd. Benzineauto’s moeten na die eerste APK-keuring om de twee jaar gekeurd worden tot ze acht jaar oud zijn: daarna moeten ze elk jaar worden nagekeken.

Wanneer uw auto al eerder is gekeurd, kunt u uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Dit is een vervaldatum; vóór die tijd moet de auto opnieuw worden gekeurd. Dat mag al twee maanden van tevoren, met behoud van de oorspronkelijke vervaldatum. Zo is de wagen maximaal 14 maanden APK

APK voor hybride- en elektrische auto’s: is dat anders?

Voor het uitvoeren van de APK aan uw auto bent u bij ons op het juiste adres. Ook hybride- en elektrische auto’s worden APK gekeurd. De tests zijn hetzelfde als bij auto’s die op benzine, diesel of gas rijden, alleen wordt bij dit soort voertuigen eveneens gekeken naar (de onderdelen van) de elektrische aandrijflijn.